Добредојдовте во нашата ексклузивна колекција „Музика со букви“ - Стандардна нотација на пијано со букви и ноти заедно

 


„Едвај чекам да ги научам овие! Јас сум претежно џез-пијанист, но неодамна почнав да свирам повеќе класична музика и како некој кој секогаш свирел повеќе на уво и со симболи на акорд, болно сум бавен кога станува збор за читање музика. Ви благодариме што ги направивте овие!“ – Харолд П., уште еден среќен клиент.


Квалитет Музички листови со вклучени имиња на букви

Ексклузивно од Пијано со Кент (Р) 

СКРОЛАЈТЕ НАдолу за ЛИСТИ НА ПРОИЗВОДИ

БРЗ ИНДЕКС ТУКА


ReadPianoMusicNow.com (оваа страница) нуди професионално врежана, авторитативна музика за пијано, каде секоја нота е означена со нејзиното музички правилно азбучно име,  вклучувајќи ги сите несреќи (остри, рамни, итн.). Сите класични листови се прецизно истражени и бележени, користејќи ги најавторитетните достапни извори, вклучително и научните изданија на уртекстот и авторитативните извори на Конгресната библиотека. Точноста и комплетноста се 100% загарантирани за сите наши производи. Сите класични парчиња се КОМПЛЕТНИ и НЕСВРШЕНИ - освен ако не е јасно наведено поинаку во описот на производот (како што се нашите ексклузивни пијано аранжмани на Pachelbel's Канон во Д. и на Чајковски Лебедово езеро.)


Главниот фокус на „Read Piano Music Now“ е да се елиминираат пречките за учење (или повторно учење) како да се чита стандардна музика за пијано. 


Ажурирање од Кент: Планирам да донесам и одбран, бесплатен едукативен материјал од „Piano With Kent“ (Р), кој е претежно видеа за музичка теорија, композиција и импровизација.  Ова во моментов го вклучува мојот популарен курс заснован на видео наречен „Студија за блуз пијано – фокусирање на 12 моќни лижења“, што неодамна го додадов на оваа страница.  Нашиот блог (тука на оваа страница) моментално има друг бесплатен материјал за учење и е растечки ресурс за јавноста.

 

Прикажани 1-12 на 17 резултати

Прикажани 1-12 на 17 резултати